Vader in zwembad met zijn kinderen Jasja de Wit Fotografie Gezinsfotografie

gezinsfotografie zonder poseren: het alledaagse leven

omdat het alledaagse zo bijzonder is

We zijn gewend om met onze mobieltjes bijzondere momenten vast te leggen zoals uitstapjes, verjaardagen en feestdagen. Maar als je herinneringen ophaalt, dan blijken juist hele gewone, dagelijkse momenten ineens heel waardevol. Die momenten uit jouw dagelijks leven leg ik graag voor je vast. Het zijn beelden bij de verhalen die je elkaar nu en later vertelt.

wees zichtbaar in het fotoalbum van je kinderen

Natuurlijk kun je je dagelijks leven ook zelf vastleggen. Dat doe je vast ook wel. Maar ben je zelf wel zichtbaar op die foto’s? Nee? Wat ontzettend jammer! Want je kunt jezelf nooit meer terugplaatsen in die beelden. Dus vraag je partner, de buurvrouw of vrienden om foto’s van jou met je kinderen te maken. Of boek nu een gezinsreportage: dan maak ik jou zichtbaar in de tastbare herinneringen van je kinderen.

Want ook al is het een cliché, het is echt waar: ‘de tijd vliegt’. Terwijl je probeert om alle ballen hoog te houden, worden je kinderen snel groot. Daarmee verandert ook wat jullie samen doen: baddertijd, bedtijdrituelen, voeden… die momenten zijn voorbij voor je het weet. Dromerige peuters worden dwarse kleuters, smeren opeens hun eigen boterham en voor je het weet fietsen ze (bijna) zonder zijwieltjes weg, gaan ze naar school, worden steeds zelfstandiger en trekken hun eigen plan.

Met een gezinsreportage leg ik de waardevolle momenten uit jouw dagelijks leven vast, van geboorte tot terugkom barbecues met uitgevlogen kinderen. En niet onbelangrijk: ik maak jou zichtbaar in het fotoalbum van je kinderen.

Zusjes op bed Jasja de Wit Fotografie
Kindervoetjes Jasja de Wit Fotografie

 

Twijfel je nog? Lees dan alsjeblieft dit blog: Be in the picture, want je kunt jezelf nooit meer terugplaatsen in het album van je kinderen.

Meisje met dromerige blik in hangmat
Meisje in hangmat Jasja de Wit Fotografie
Meisje fietst op fiets met zijwieltjes Jasja de Wit Fotografie
Meisje fietst op fiets met zijwieltjes Jasja de Wit Fotografie
Vader met dochter in hangmate Jasja de Wit Fotografie
Vader speelt gitaar terwijl moeder en kind luisteren Jasja de Wit Fotografie

Hoe maak ik jullie reportage?

Day in the Life-fotografie

Juist omdat het gewone leven zo bijzonder is, maak ik Day in the Life reportages. Ik kom bij jullie thuis en volg jullie in jullie dagelijkse routine. Dat betekent ook dat ik soms van een afstandje fotografeer en soms van dichtbij. Misschien is dat eerst wat onwennig, maar je zult merken dat jullie snel aan mij en mijn camera wennen.

Ik vond de manier waarop je je opstelde en bewoog in ons gezinnetje fijn. Je was er wel, maar toch ook een beetje niet. Hierdoor had onze zoon (die doorgaans nogal cameraschuwe is) er ook gauw geen moeite meer mee.

Rieke

Herkenbare beelden uit je dagelijks leven

Ik maak documentaire reportages, dat betekent dat niemand poseert en dat ik niets in scène zet. Ik haal geen snottebellen weg en ook niet die ene sok die onder het bed ligt. Zo krijg je herkenbare beelden van jullie dagelijks leven, in je vertrouwde omgeving, in je dagelijkse outfit, bij de normale dingen die je als gezin doet. Dat kan uiteraard bij jullie thuis, maar ook in de speeltuin, tijdens een uitstapje dat jullie graag doen of tijdens een bezoek bij opa en oma. Waar we de reportages ook maken, op de foto’s staan echte momenten, echte emoties. Niets meer en niets minder.

Kinderen beschilderen de buik van hun zwangere moeder Jasja de Wit Fotografie
Kinderen beschilderen de buik van hun zwangere moeder Jasja de Wit Fotografie

Kies het pakket dat bij jullie past

Je hebt de keuze uit drie pakketten. Die variëren in het aantal uren fotografie en in de grootte van het bijbehorende album. Als moeder weet ik hoe lastig het is om jezelf de tijd te gunnen om fotoalbums te maken. Die zorg neem ik je uit handen. Jij bepaalt de inhoud en kiest de kleur van de omslag en ik zorg dat je het in handen krijgt. Goed geregeld, toch? Een album dat uitnodigt om verhalen te vertellen en herinneringen te delen. En waarin jij zelf ook zichtbaar bent. 

Elk pakket is inclusief:

  • mijn zorgvuldigheid, professionaliteit en enthousiasme
  • vooroverleg
  • professionele selectie en nabewerking van de beelden
  • een persoonlijke online galerij waaruit je alle geselecteerde en nabewerkte beelden kunt downloaden
  • een Terugblik in Vogelvlucht (de mooiste beelden uit jullie reportage op muziek)
  • een handgemaakt album met een stoffen of kunstleren omslag

Bij de reportages is 40 kilometer aan reiskosten (vanaf 7207 KM) inbegrepen. Daarboven reken ik € 0,45 per kilometer. Bij het pakket Een hele dag samen zijn zelfs alle reiskosten binnen Nederland inbegrepen (m.u.v. de kosten voor de overtocht naar de Waddeneilanden).

Moeder knuffelt zoon in keuken Jasja de Wit Fotografie Gezinsfotografie
Moeder voedt haar kind Jasja de Wit Fotografie
Moeder met haar kinderen op de bank Jasja de Wit Fotografie Gezinsfotografie
Moeder speelt met haar baby Jasja de Wit Fotografie Gezinsfotografie
Moeder knuffelt haar zoon tijdens het naar bed brengen Jasja de Wit Fotografie
Moeder voedt haar zoon in bed Jasja de Wit Fotografie

Ook zichtbaar zijn in het fotoalbum van je kinderen? Maak dan NU een afspraak voor een reportage.

error: