Man omhelst liefdevol zijn echtgenote

Herinneringen om te koesteren

Als je na moet denken over afscheid

Als je te horen krijgt dat je zelf ernstig ziek bent, of iemand die je dierbaar is, dan komt er veel op je af. Toch is het juist dan mooi om nog herinneringen vast te laten leggen.

dan zijn jullie onderlinge band en het alledaagse geluk ineens heel bijzonder

Misschien denk je er niet aan om in deze moeilijke tijd foto’s te laten maken. Toch kan dat heel waardevol zijn. Vaak komt immers in deze periode ook het besef dat het alledaagse eigenlijk heel bijzonder is. Net als de band met de mensen die het dichtst bij je staan. Samen zijn wordt waardevoller dan ooit. Dat geldt voor partners, voor ouders en kinderen, voor broers en zussen, maar natuurlijk ook voor kameraden en beste vriendinnen.

Laat dat vastleggen in een herinneringsreportage

In een herinneringsreportage leg ik vast wat belangrijk is om terug te kunnen zien: liefde, samenzijn, verbinding.

Er zijn twee manieren om een herinneringsreportage te maken: een Memories-sessie of een Memories from Life reportage.

 

Memories-sessie

In een Memories-sessie draait het om betekenisvolle portretten. In die portretten leg ik jullie bijzondere band en liefde voor elkaar vast. Tijdens het maken van de reportage stel ik jullie vragen en geef ik jullie opdrachten. De vragen en opdrachten leiden tot mooie gesprekken met mooie momenten en oprechte emoties om vast te leggen. Zo kan ik jullie op een ongedwongen, ontspannen manier fotograferen. Naast mooie beelden levert dat ook een prachtige herinnering op aan een bijzonder moment samen. 

Kleindochter deelt een bijzonder moment met haar opa.
Man omhelst liefdevol zijn echtgenote

Memories from life reportage

Voor een Memories from Life reportage leg ik een gewone dag uit jullie leven vast. Je hoeft niet te poseren, ik zet ik niets in scène en hoeft je ook niets speciaals aan. Ik maak deze beelden bij jullie thuis of op en plek waar jullie graag samen zijn. Zo krijg je herkenbare beelden van jullie dagelijks leven en van degene(n) die je liefhebt. Beelden die ertoe doen, die laten zien wie jullie samen zijn. Herinneringen om te koesteren.

Natuurlijk kan het zijn dat het ziek zijn beperkingen met zich meebrengt in het dagelijks leven. Die gaan we niet uit de weg, maar we kijken vooral naar wat nog wel kan.

In gezinnen met jonge kinderen leg ik bijvoorbeeld jullie gezamenlijke ontbijt vast, of jullie avondritueel met een boekje lezen en liedjes zingen. Maar het kan ook een sessie buiten zijn, bijvoorbeeld in de tuin. Of we gaan naar een plek waar jullie graag samen komen, zoals de speeltuin of het strand.

Maar ook voor gezinnen met oudere kinderen is deze reportage waardevol. Lukt het nog om jullie gezamenlijke hobby te beoefenen? Samen muziek maken en koken zijn bijvoorbeeld prachtige activiteiten om voor jullie vast te leggen. En dat geldt ook voor die ene activiteit buiten de deur waar jullie altijd samen zoveel plezier in hebben. Hebben jullie een vaste vakantieplek, of zijn jullie beroemd om jullie zomerse barbecue-sessies in de tuin, of jullie jaarlijkse rondje pitchen en putten (met die gezellige borrel na afloop natuurlijk)? Ook dat zijn mooie momenten om vast te leggen en voor altijd te blijven koesteren.

Als je herinneringen laat vastleggen in de vorm van een Memories from life reportage, dan levert dat beelden op die vergelijkbaar zijn met beelden uit mijn reguliere gezinsreportages:

 

Oma heeft plezier met kleinkind op schommel Jasja de Wit Fotografie  Herinneringsfotografie
Vader ligt in hangmat met zijn kinderen Jasja de Wit Fotografie Herinneringsfotografie
Vader met dochter in hangmate Jasja de Wit Fotografie
Man in hangmat Jasja de Wit Fotografie
Familiedag met picknick Jasja de Wit Fotografie Herinneringsfotografie
Een gezin speelt samen pitch en putt
Een familie maakt mooie herinneringen tijdens pitchen en putten.
Samen een biertje drinken na een gezellige activiteit

niet alleen voor gezinnen en partners

Een herinneringsreportage is niet alleen geschikt voor gezinnen en partners. Ik leg ook met alle liefde ook dierbare momenten vast voor volwassen met hun ouders, broers, zussen, vriendinnen en kameraden. Samen op pad, als dat nog kan, terug naar die ene plek waar jullie al zoveel mooie herinneringen hebben gemaakt. Een wandeling in het bos, een picknick in de duinen of lekker uitwaaien op het strand. In overleg is er heel veel mogelijk.

En als het alleen nog lukt om even samen te zijn in de tuin, of op de rand van het bed? Dan ontstaan ook daar momenten die de moeite waard zijn om voor jullie vast te leggen.

De foto’s op deze website zijn met toestemming geplaatst.
Sta je herkenbaar op een van de foto’s en stel je dat niet (meer) op prijs?
Laat mij dat weten, dan verwijder ik de foto.

error: