Herinneringsreportage kunstenares Jasja de Wit Fotografie

Herinneringen om te koesteren

Als een afscheid nadert

Als je te horen krijgt dat er een einde komt aan je eigen leven, of aan dat van iemand die je liefhebt, dan komt er veel op je af. Welke zorg heb jij of heeft je naaste nodig? Hoe kun je de tijd die je nog samen hebt invullen? Kun je in deze laatste levensfase nog mooie herinneringen maken? Hoe kun je er voor elkaar zijn, juist nu?

dan is het alledaagse ineens heel bijzonder

Misschien denk je er niet aan om in deze laatste fase van het leven foto’s te laten maken. Toch is het heel waardevol. Vaak komt immers in deze periode ook het besef dat het alledaagse eigenlijk heel bijzonder is. Samen zijn wordt waardevoller dan ooit. Dat geldt voor ouders, broers, zussen, voor partners, maar natuurlijk ook voor kameraden en beste vriendinnen.

Leg het vast in een herinneringsreportage

In een herinneringsreportage draait het vooral om wat er nog is: liefde, samenzijn, verbinding. Dus dat leg ik voor jullie vast. Niet wat niet meer kan, maar jullie onderlinge band is het meest belangrijk. Je hoeft niet te poseren, ik zet niets in scène en je hoeft ook niet per se iets speciaals aan. Zo krijg je herkenbare beelden van jullie dagelijks leven en van degene(n) die je liefhebt. Beelden die ertoe doen, die laten zien wie jullie samen zijn. Herinneringen om te koesteren.

Waar en hoe maak je foto’s?

Voor een Herinneringsfoto’s maakt het eigenlijk niet zoveel uit wáár we de reportage maken, zolang het maar een plek is waar jullie je op je gemak voelen.

Kan het ook thuis?

Natuurlijk kan dat. Als je een gezin hebt, kan het juist heel mooi zijn om een gewone dag uit jullie dagelijks leven vast te leggen. Dat zijn immers de momenten die er nu en later toe doen. 

Heb je jonge kinderen? Dan fotografeer ik bijvoorbeeld het samen ontbijten, een boekje lezen of het avondritueel. En soms is simpelweg relaxen in de tuin ook al een waardevolle herinnering.

Ook gezinnen met oudere kinderen delen thuis dierbare momenten; samen koken of klussen bijvoorbeeld. Of misschien hebben jullie wel een gezamenlijke passie. Maar we kunnen voor de reportage natuurlijk ook op stap als dat nog kan. Dan leg ik die ene activiteit vast waar jullie altijd plezier van hebben. Ook dat zijn momenten om te koesteren.

 

is een herinneringsreportage alleen geschikt voor gezinnen?

Nee, ik leg ook met alle liefde ook dierbare momenten vast voor volwassen met hun ouders, broers, zussen, vriendinnen en kameraden. Lekker borrelen in de tuin, of samen op stap als dat kan. Samen op pad, terug naar die ene plek waar jullie al zoveel mooie herinneringen hebben gemaakt. Een picknick in de uiterwaarden of lekker uitwaaien op het strand. In overleg is er heel veel mogelijk.

En als het alleen nog lukt om even samen te zijn op de rand van het bed? Dan leg ik daar waardevolle momenten voor jullie vast.

Kan ik een voorbeeldreportage zien?

Nee, dat kan helaas nog niet. Ik bied deze reportages nog niet zo lang aan als Herinneringsreportage. Maar ik maak al jaren documentaire reportages bij gezinnen en ondernemers. Ook dan leg ik het gewone leven vast, poseert niemand en regisseer ik niets. Deze reportages geven daarom een goede indruk van mijn werk.

Moeder knuffelt haar zoon Jasja de Wit Fotografie Herinneringsfotografie
Oma heeft plezier met kleinkind op schommel Jasja de Wit Fotografie Herinneringsfotografie
Lief gebaar van vriend naar zijn vriendin Jasja de Wit Fotografie
Familiedag met picknick Jasja de Wit Fotografie Herinneringsfotografie
Vader ligt in hangmat met zijn kinderen Jasja de Wit Fotografie Herinneringsfotografie
Vader met dochter in hangmate Jasja de Wit Fotografie
Man in hangmat Jasja de Wit Fotografie

Kunstenares Maïté Duval overleed in de periode dat ik haar werk documenteerde. Dat gebeurde onverwachts en daardoor werd de reportage voor haar kinderen een waardevolle herinnering: hun moeder in haar zo vertrouwde atelier, met haar handen in de klei en werkend aan haar laatste beeld…

Maïté Duval aan het werk in haar atelier Jasja de Wit Fotografie Herinneringsreportage
Kunstenares Maïté Duval aan het werk in haar atelier Jasja de Wit Fotografie Herinneringsreportage
Sculptuur Inspiratie Maïté Duval Jasja de Wit Fotografie

Tarieven

Elke situatie is anders. Elke herinneringsreportage is uniek. Daarom heb ik een basispakket opgesteld. Dat zou je zo kunnen laten, maar je kunt het naar wens uitbreiden. En een offerte op maat is altijd mogelijk.

Basispakket Herinneringsfotografie:

Normaal € 175,-, tijdelijk portfoliotarief*: € 112,50

Dit Basispakket is inclusief: 

    • Vooroverleg
    • Tot 1 uur fotografie
    • Zorgvuldige selectie en nabewerking van de beelden
    • Minimaal 25 digitale beelden (bij 1 uur fotografie) om te downloaden uit een eigen beveiligde, online gallery
    • Mini-album van 13 x 18 cm of 15 x 15 cm, met 12 pagina’s en een linnen kaft
    • Per reportage in totaal 75 kilometer reiskosten vanaf Zutphen (7207 KM) daarna 30 ct/km

Uitbreidingsmogelijkheden:

 

 • extra uren fotografie:
  per 1/2 uur: normaal: € 47,50, tijdelijk portfoliotarief*: € 30,-
 • een groter album, een bijpassende bewaarhoes of bewaarbox:
  alle albums bij mijn reportages, óók de mini-albums, hebben verstevigde, vlakliggende pagina’s en worden met de hand gemaakt. Uiteraard is het mogelijk om het mini-album te upgraden naar een groter album. Zo’n groter album kan bijvoorbeeld ook in kunstleer of leer worden uitgevoerd, of met de naam van je dierbare op de cover. En als je wilt kun je het album bewaren in een bijpassende hoes of bewaarbox. Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

* Mijn portfoliotarief is lager dan mijn normale tarief en geldig voor herinneringsreportages die geboekt worden tot en met 30 juni 2021. Het tarief voor deze reportages is lager, omdat ik graag wil kunnen laten zien hoe waardevol het is om een herinneringsreportage te laten maken. Daarvoor heb ik portfoliomateriaal nodig. Laat jij tegen portfoliotarief een reportage maken? Dan spreken we in goed overleg af welke beelden ik mag gebruiken op mijn website, in een folder en/of op Sociale Media.

Wil je wel een herinneringsreportage, maar hou je de beelden liever privé? Laat me dit dan gewoon weten. Dan respecteer ik dat besluit en hanteer ik voor jullie reportage het normale tarief. De reportage wordt dan net zo waardevol, maar dan zal ik er geen beelden uit gebruiken. Beloofd!

De foto’s op deze website zijn met toestemming geplaatst.
Sta je herkenbaar op een van de foto’s en stel je dat niet op prijs?
Laat mij dat weten, dan verwijder ik de foto.

error: