Mini albums Jasja de Wit Fotografie

Vragen over Afscheidsfotografie

Wat als aanwezigen niet op de foto willen?

Als je je hier zorgen over maakt, dan kunnen we bij de ontvangst van de aanwezigen aangeven dat ik op jullie verzoek foto’s maak. Aanwezigen die daar bezwaar tegen hebben, kunnen mij dat dan laten weten. Ik hou daar dan zoveel mogelijk rekening mee.

Vragen over fotoalbums

Waarom vind je fotoalbums zo belangrijk?

Bij mijn reportages zit altijd een online galerij waaruit je zelf de beelden kunt downloaden. Wel zo praktisch en efficient. Toch leert de ervaring dat veel mensen foto’s ongebruikt op hun computer laten staan. Plannen om later zelf een album te maken van foto’s voeren maar weinig mensen ook echt uit. En dat is ontzettend jammer. Het doorbladeren van een fotoalbum geeft je de kans om terug te kijken naar het moment dat de beelden werden gemaakt. Rustig, in je eigen tempo en op het moment dat jij daar aan toe bent. En als je hem samen met een ander doorkijkt, biedt een fotoalbum een makkelijke ingang voor een gesprek en het ophalen van herinneringen. En dat is toch een van de belangrijkste redenen dat mensen een reportage bij mij laten maken. Daarom krijg je van mij bij elk pakket naast de galerij met alle geselecteerde foto’s óók een fotoalbum.

Wat bedoel je met een meeneem album?

Een meeneem album is een hele fijne manier om zonder grote investering een mooi verslag van de reportage te maken. Een meeneem album heeft net zulke mooie, vlakliggende en versterkte pagina’s als de andere albums die ik lever. De foto’s worden in dezelfde hoge kwaliteit afgedrukt.

Het verschil zit in de cover (omslag) en het aantal pagina’s. Voor de cover kan alleen gekozen worden uit linnen (dus geen kunstleer of leer) en het is niet mogelijk om een naam op de voorkant te zetten. Ook ontbreekt een schutblad (het eerste, lege blad als je een fotoalbum opent). Je ziet de eerste foto direct als je het album opent. In een meenneem album kunnen maximaal 16 pagina’s. Wil je meer of grotere beelden in jouw album? Breid dan je pakket uit naar een groter album.

Kan ik de foto's voor het album zelf uitkiezen?

Ja, dat vind ik zelfs heel belangrijk! Zo wordt het album ook echt jóuw album. Foto’s voor een meeneem album kun je makkelijk zelf uitkiezen en aan mij doorgeven via de online galerij. Laat je een groter album maken? Dan maken we een afspraak om de foto’s samen te selecteren.

Kan ik ook meerdere albums bestellen?

Dat kan. Bij mijn reportages is altijd één album inbegrepen, maar uiteraard kun je meer fotoalbums bestellen. Dat mogen albums zijn die gelijk zijn aan jouw eigen album, maar ook andere uitvoeringen (groter, kleiner, andere foto’s en/of andere covers) zijn mogelijk.

Andere vragen

Komen mijn foto's ook op jouw website?

De foto’s die je op deze website ziet, zijn met toestemming geplaatst. Wil je jouw foto’s liever privé houden, dan respecteer ik dat.

Krijg ik alle foto's die je maakt?

Nee, en dat is ook niet nodig. Ik maak meer beelden dan nodig is om jullie verhaal goed te vertellen. Je mag erop vertrouwen dat ik de beste momenten voor jullie uitkies.

Hoeveel foto's krijg ik?

Hoeveel foto’s ik kan maken hangt een beetje van van de omstandigheden, maar de richtlijn is 25- 30 foto’s per heel uur. Vaak zijn het er meer.

Bewerk je alle beelden na?

Ik bewerk alle beelden die ik voor jullie selecteer zorgvuldig na. Daarbij kies ik ook tussen zwart-wit en kleur, afhankelijk van hoe de beelden het best tot hun recht komen. De manier waarop ik foto’s nabewerk hoort bij mijn stijl als fotograaf. Daarom lever ik ook nooit originele bestanden op en mag je de foto’s na opleveren ook niet zelf verder bewerken (door ze met een filter op sociale media te zetten bijvoorbeeld).

Bewaarbox voor fotoalbum met embossing Jasja de Wit Fotografie
Fotoalbum in bewaarbox Jasja de Wit Fotografie
Bewaarbox met fotoalbum Jasja de Wit Fotografie
Bewaarbox fotoalbum met minialbums
Stapeltje minialbums Jasja de Wit Fotografie
error: