Mini albums Jasja de Wit Fotografie

Vragen over Afscheidsfotografie

Waarom zou ik een afscheidsfotograaf inhuren? Kan een familielid dit niet?

Er is veel dat geregeld moet worden voor een afscheid. Aan veel dingen zijn kosten verbonden. Soms bieden familieleden of vrienden aan om foto’s te maken van het afscheid om zo kosten te besparen. Dat kan een goede optie lijken, maar dat is het niet altijd.

Afscheidsfotografie is een vak en vereist goede aparatuur. Ik neem twee camera’s mee die goed met slechte lichtomstandigheden om kunnen gaan. Ze maken bovendien al tijdens het fotograferen een back-up maken van de beelden. Door de kwaliteit van mijn camera’s kan ik ook van een redelijke afstand nog mooie beelden maken.

Als ervaren afscheidsfotograaf weet ik bovendien hoe ik gepast aanwezig kan zijn en toch mooie beelden kan maken. Dat heeft vooral te maken met het goed inschatten van de gebeurtenissen. Ik heb hiervoor een speciale opleiding gevolgd en jullie afscheid is niet het eerste afscheid dat ik vastleg. Dat maakt dat ik vooruit kan denken en op die plek ga staan van waar ik de meest waardevolle beelden voor jullie kan maken.

En als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste vraag, is het goed om te bedenken of de persoon die de foto’s zou willen maken niet zelf afscheid wil nemen. Een goede en complete afscheidsreportage vereist inzet en onverdeelde aandacht. Als ik mij als afscheidsfotograaf richt op het maken van de reportage, kunnen de genodigen er zijn voor jou.

Wat als aanwezigen niet op de foto willen?

In de praktijk blijkt dit geen probleem te zijn. De aanwezigen zullen beseffen dat ik niet ongevraagd, maar juist op jullie verzoek foto’s maak. Ik let bovendien tijdens het fotograferen goed op. Als ik de indruk heb dat iemand niet op de foto wil, dan richt ik mij niet specifiek op die persoon.

Maak je je hier toch zorgen over, geef dit dan aan tijdens het vooroverleg. Ik kan dan op de dag van het afscheid mijn aanwezigheid kenbaar maken. Bijvoorbeeld door een mededeling van de uitvaartleider of door een bordje in de buurt van het condoleanceboek.

Vragen over fotoalbums

Waarom vind je fotoalbums zo belangrijk?

Bij mijn reportages zit altijd een online galerij waaruit je zelf de beelden kunt downloaden. Wel zo praktisch en efficient. Toch leert de ervaring dat veel mensen foto’s ongebruikt op hun computer laten staan. Plannen om later zelf een album te maken van foto’s voeren maar weinig mensen ook echt uit. En dat is ontzettend jammer. Het doorbladeren van een fotoalbum geeft je de kans om terug te kijken naar het moment dat de beelden werden gemaakt. Rustig, in je eigen tempo en op het moment dat jij daar aan toe bent. En als je hem samen met een ander doorkijkt, biedt een fotoalbum een makkelijke ingang voor een gesprek en het ophalen van herinneringen. En dat is toch een van de belangrijkste redenen dat mensen een reportage bij mij laten maken. Daarom krijg je van mij bij elk pakket naast de galerij met alle geselecteerde foto’s óók een fotoalbum.

Wat is het verschil tussen een meeneem-album en een luxe album?

Laat ik beginnen met de overeenkomsten tussen deze albums. Beiden hebben mooie, vlakliggende en met PVC versterkte pagina’s. De foto’s worden in dezelfde hoge kwaliteit afgedrukt.

Een meeneem-album is een eenvoudigere uitvoering van het album dan de luxe variant. Daarmee is een meeneem-album een hele fijne manier om zonder grote investering een mooi verslag van de reportage te maken. 

Het verschil zit in de cover (omslag) en het aantal pagina’s. Voor de omslag van een meeneem-album zijn er veel materialen waar je uit kunt kiezen, maar een aantal soorten kunstleer en leer zijn alleen beschikbaar voor luxe-albums. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om een naam of afbeelding op het album te zetten. In een meenneem-album zitten ook maximaal 16 pagina’s, terwijl in een luxe 

Wil je toch een groter album of grotere beelden in jouw album? het is altijd mogelijk om je pakket uit te breiden naar groter album.

Kan ik de foto's voor het album zelf uitkiezen?

Ja, dat heeft zelfs mijn voorkeur. Ik vind ik het namelijk belangrijk dat het album ook echt jóuw album wordt. Foto’s kun je makkelijk uitkiezen via de online galerij waarin de beelden van jouw reportage staan.

Kan ik ook meerdere albums bestellen?

Dat kan. Bij mijn reportages is altijd één album inbegrepen, maar uiteraard kun je meer fotoalbums bestellen. Dat mogen albums zijn die gelijk zijn aan jouw eigen album, maar ook andere uitvoeringen (groter, kleiner, andere foto’s en/of andere covers) zijn mogelijk.

Andere vragen

Komen mijn foto's ook op jouw website?

Alle foto’s die je op deze website en op sociale media ziet, zijn met toestemming geplaatst. Wil je jouw foto’s liever privé houden, dan respecteer ik dat.

Kan ik ook de onbewerkte bestanden krijgen?

De manier waarop ik foto’s nabewerk hoort bij mijn stijl als fotograaf. Daarom lever ik geen originele bestanden op. De stijl van mijn werk kun je vooraf zien op mijn website en op de beelden die ik deel op sociale media.

Bewaarbox voor fotoalbum met embossing Jasja de Wit Fotografie
Fotoalbum in bewaarbox Jasja de Wit Fotografie
Bewaarbox met fotoalbum Jasja de Wit Fotografie
Bewaarbox fotoalbum met minialbums
Stapeltje minialbums Jasja de Wit Fotografie
error: