Privacybeleid Jasja de Wit Fotografie

 (versie 31 januari 2019)


Ik, Jasja de Wit, ben de enige eigenaar van Jasja de Wit Fotografie. Ik kies er dan ook voor om in deze verklaring mijn bedrijfsnaam en ‘ik’ door elkaar te gebruiken. Jouw privacy is immers vooral kwestie van vertrouwen tussen jou en mij.

Jouw privacy is net zo belangrijk als de mijne. Ik respecteer jouw persoonlijke informatie en behandel die vertrouwelijk. Maar ik kan niet werken zonder gegevens van jou. Ik moet  opdrachten voor je uit kunnen voeren, of een interessante workshop voor je kunnen organiseren. Daarom deel ik hier met je welke gegevens ik verzamel, waarvoor ik ze gebruik, wie nog meer toegang hebben tot die gegevens en hoe lang ik je gegevens bewaar. Ook lees je hier wat je rechten zijn.

Welke gegevens verzamel ik van jou en waarom?

  • Als je een opdracht plaatst bij Jasja de Wit Fotografie, dan heb ik je naam (of de naam van een contactpersoon), emailadres en adres nodig om je opdracht uit te voeren, je van het verloop daarvan op de hoogte te houden en een factuur te kunnen sturen. Voor een gezinsshoot, kan ik ook naar de naam, leeftijd en het geslacht van je gezinsleden vragen. Fotografeer ik jou en/of je gezinsleden bij het uitvoeren van een opdracht? Dan ontstaat een portret. Ook dat is een persoonsgegeven dat in mijn database beland. Als je je aanmeldt voor een workshop, heb ik je naam, emailadres en telefoonnummer nodig om je aanmelding te bevestigen. Meer dan die gegevens heb ik niet nodig en verzamel ik dus ook niet.
  • Betaling van je opdracht of deelname aan een workshop verloopt via Knab. Betaalgegevens deel je in de beschermde omgeving van je eigen bank.
  • Als je reageert op een actie of prijsvraag, vraag ik je naam en emailadres en soms ook je geslacht en leeftijd. Als het gaat om een actie over gezinnen, kan het zijn dat ik die gegevens ook van je gezinsleden vraag. Deze gegevens heb ik nodig om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op de marketingacties te meten. Ook heb ik voor het versturen van de prijzen aan de winnaars of eventuele actieproducten de adresgegevens nodig.
  • Voor het adverteren op Facebook en Instagram gebruik ik de gegevens (woonplaats, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen mij om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie mijn diensten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot jou als persoon.
  • Ik vind feedback van mijn klanten belangrijk. Het helpt mij om mijn diensten te verbeteren. Daarom vraag ik klanten soms om hun ervaringen met mij. Na deelname aan een workshop ontvang je bijvoorbeeld van mij éénmalig een evaluatieformulier per e-mail van (en eventueel nog één keer een herinnering). Voor deze handeling ontvangt Google Drive je naam en emailadres voor het versturen van deze email namens Jasja de Wit Fotografie.
    Het evaluatieformulier komt alleen bij mij terecht en is niet voor derden toegankelijk. Ook vraag ik opdrachtgevers per email om hun ervaringen. Ook die informatie is niet voor derden toegankelijk. Als ik de informatie uit je feedback toch met derden wil delen, bijvoorbeeld als klantervaring op mijn website, dan vraag ik jou daar altijd vooraf schriftelijke toestemming voor. 

Wie hebben er nog meer toegang tot jouw gegevens?
Om mijn bedrijf te kunnen voeren en om voor jou te kunnen werken heb ik andere partijen nodig. En soms wil -of moet- ik die derden inzicht geven in jouw gegevens. Gelukkig zijn ook die door mij ingeschakelde derden verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren. Ik zal je toelichten om wie en welke gegevens het gaat. Ook geef ik aan hoe die derden omgaan met jouw privacy.

Jasja de Wit Fotografie werkt samen met de volgende partijen:

  • Mijn bankzaken regel ik via Knab (onderdeel van Aegon). Knab ontvangt je naam en betalingsgegevens voor het betalen van facturen of kosten van deelname aan workshops. Die gegevens ontvangt Knab via jouw eigen bank. Knab is zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens. Daarom verwijs ik je voor meer informatie graag naar de privacyverklaring van Knab: https://www.knab.nl/privacybeleid.
  • TransIP is de host van mijn website www.jasjadewitfotografie.nl en van mijn mailadres info@jasjadewitfotografie.nl. Alle gegevens die je via mijn website en dit mailadres ter beschikking stelt, worden opgeslagen op de servers van TransIP. TransIP heeft de benodigde beveilingstechnieken toegepast om jouw gegevens te beschermen. Ik heb met TransIP ook een verwerkingsovereenkomst gesloten. Op grond van die verwerkingsovereenkomst is het TransIP verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
  • Google is de host van mijn emailadres jasjadewitfotografie@gmail.com. Afspraken (naam, adres) houd ik overzichtelijk in Google Agenda. Daarbij noteer ik soms je naam en adres. Google is zelf verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonsgegevens. Daarom verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van Google voor meer informatie: https://policies.google.com/privacybeleid
  • De evaluatieformulieren voor mijn workshops verstuur ik via Google Drive. De persoonsgegevens die je via het evaluatieformulier ter beschikking stelt (je naam en emailadres), worden opgeslagen op de servers van Google. Google heeft de benodigde beveilingstechnieken toegepast om jouw gegevens te beschermen. Bovendien heb met Google een verwerkingsovereenkomst gesloten. Op grond van die verwerkingsovereenkomst is het Google verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn. 
  • Voor mijn boekhouding gebruik ik een online boekhoudprogramma. Ik deel daarin je naam, adres en bankrekeningnummer. Die gegevens worden bewaard op de server van de leverancier van het programma.  Zij hebben jouw gegevens op diverse manieren beveiligd.Bovendien heb met de leverancier van het boekhoudprogramma een verwerkingsovereenkomst gesloten. Op grond van die verwerkingsovereenkomst is het hen verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
  • Ik heb een administratieplicht en een bewaarplicht ten opzichte van de Belastingdienst. De Belastingdienst moet kunnen controleren of ik genoeg belasting afdraag. Dat betekent dat ik mijn complete correspondentie (op papier en elektronisch) complete financiële administratie, inclusief de in- en uitgaande facturen op verzoek ter inzage moet geven. De Belastingdienst is zelf verantwoordelijk voor de verwerking van deze gegevens. Hoe zij die verantwoordelijkheid oppakken lees je hier: https://belastingdienst.nl/privacyverklaring
  • Jouw foto’s laat ik afdrukken bij een fotovaklab en een bedrijf dat handmatig digitale fotoboeken en fotoalbums maakt. Met hen deel ik alleen de fotobestanden (dus ook portretten) die ik voor je in opdracht maak. Het fotovaklab en de producent van de fotoboeken en fotoalbums slaan de fotobestanden na het afdrukken niet op. Dat bevestigen zij ook in de verwerkingsovereenkomst die ik met hen gesloten heb. Zo weet je zeker dat zij jouw foto’s niet aan anderen verstrekken, tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.
  • Voor mijn communicatie maak ik gebruik van WeTransfer (voor de verzending van digitale foto’s), WhatsApp en Facebook Messenger (bijvoorbeeld voor het maken van afspraken en het versturen van foto’s). Deze bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens die ik verstuur. Als je wilt kun je zelf hun privacyverklaringen inzien. Voor WeTransfer ga je naar https://wetransfer.com/privacybeleid, voor WhatsApp ga je naar: https://www.whatsapp.com/privacybeleid en het beleid van Facebook lees je hier: https://www.facebook.com/about/privacybeleid.
  • Ik gebruik Sociale Media voor de promotie van Jasja de Wit Fotografie. Soms deel ik daar ook foto’s waarop mensen herkenbaar zijn afgebeeld en licht ik toe wie er te zien zijn. Ik deel foto’s en namen alleen op Facebook en Instagram als ik daarvoor toestemming heb van degene die opdracht heeft gegeven voor het maken van de foto. Als ik de foto niet in opdracht heb gemaakt, deel ik de foto alleen als ik toestemming heb van de persoon die op de foto staat.

Ik verkoop je gegevens niet!!!
Deze paragraaf is kort maar duidelijk: ik zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen. 

Bewaren van persoonlijke gegevens
Gegevens die je verstrekt voor het verwerken van een opdracht, aanmelding voor een workshop, actie of prijsvraag bewaar ik maximaal 3 jaar als naslagwerk. Gegevens die bij mijn financiële administratie horen blijven 7 jaar bewaard. Dit ben ik verplicht op grond van de Belastingwetgeving.

Als ik jouw gegevens (portret en naam) gebruik op social media of voor andere promotiedoeleinden, dan vraag ik daarvoor altijd eerst toestemming aan jou. Alleen als je die toestemming daadwerkelijk schriftelijk geeft, gebruik ik de foto’s ter promotie van mijn bedrijf. Als ik ze plaats op Social Media heb ik helaas geen controle over de bewaartermijn.

Jouw gegevens inzien
Je hebt altijd het recht om de door Jasja de Wit Fotografie opgeslagen persoonlijke gegevens in te zien, op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Het enige dat je hoeft te doen is mij een berichtje sturen. Dat kan via de post of email. Mijn contactgegevens staan onder aan deze verklaring.

Heb je een bezwaar of klacht?
Heb je een bezwaar of klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door Jasja de Wit Fotografie? Dan hoop ik dat je eerst contact met mij opneemt. We komen er dan vast samen uit. Lukt dat niet? Dan kun je met je klacht terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving.

Beveiliging en datalekken
Het is niet zo verstandig om hier te delen hoe, maar je kunt erop vertrouwen dat ik je gegevens op een adequate manier bescherm. Maar wat nu als het misgaat? Derden zouden dan toegang kunnen krijgen tot jouw persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Je gegevens kunnen dan ingezien worden, verloren gaan of gewijzigd worden. En als ik niet kan uitsluiten dat je gegevens verloren gaan of onrechtmatig verwerkt worden, dan is sprake van een datalek.

Lekken er gegevens van jou? Dan zal ik daar eerlijk over zijn en je per e-mail op de hoogte stellen. En ik zal, zoals ik wettelijk verplicht ben, het datalek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Contactgegevens
Jasja de Wit Fotografie
Aagje Dekenstraat 18
7207 KM Zutphen

Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met me delen? Dan ben ik telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:30u en 14:00u via 06-577 85 250.

Je kunt me ook bereiken via: info@jasjadewitfotografie.nl, het contactformulier op mijn website: www.jasjadewitfotografie.nl en via WhatsApp (06-577 85 250)