Belanden jouw foto’s vaak in de prullenbak?

Omdat ze steeds weer tegenvallen?

En zie je ze liever groot aan de muur?

Of mooi afgedrukt in een album?

Leer dan nu foto’s te maken die écht de aandacht trekken.

Start vandaag nog met de online workshop
Controle over Compositie!

10 jaar geleden was fotograferen mijn hobby. Ik had er plezier in, maar veel foto’s waren niet de moeite waard. Ze belandden vaak in de prullenbak. En van de foto’s die ik wél bewaard heb, word ik lang niet altijd blij. Had ik toen maar geweten wat ik nu weet!

Want ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd over mijn camera en over fotografie. Maar ik leerde ook dat een goede basis eigenlijk het allerbelangrijkst is. En een sterke compositie is daar een belangrijk onderdeel van. Dat heeft niets met ingewikkelde techniek te maken of met de prijs van je camera, maar alles met hoe jij kijkt!

Daarom heb ik 10 praktische bouwstenen voor je verzameld. Daarmee zorg je dat je al tijdens het fotograferen goed kijkt en de juiste keuzes maakt. Keuzes die leiden tot foto’s die de aandacht trekken. Als ik die bouwstenen 10 jaar geleden had gekend, dan zou ik nu met veel meer plezier naar mijn foto’s uit die tijd kijken. Maak niet dezelfde fout. Zorg dat je foto’s gaat maken om trots op te zijn. Voor nu én voor over 10 jaar!

HOE WERKT DAT, EEN ONLINE WORKSHOP?

De theorie van de workshop Controle over Compositie staat in een downloadbare handleiding: helder en met duidelijke voorbeelden. Die handleiding krijg je zodra je hebt betaald. Zo kun je snel zelf aan de slag.

Als je de theorie hebt doorgenomen stuur je me een berichtje, zodat ik weet dat je toe bent aan de opdrachten. En als je vragen hebt stel je die natuurlijk ook. Daarna krijg je van mij praktische opdrachten waarmee je de theorie direct kunt toepassen. Je kunt de opdrachten thuis doen, tijdens een ommetje of als je er even echt op uit kunt met je camera. Gewoon op het moment dat het jou uitkomt.

Als je klaar bent met de opdrachten bespreken we je foto’s na. Je stuurt me daarvoor 10 foto’s waar je trots op bent en 10 foto’s die toch niet zijn geworden wat je ervan verwachtte. We bespreken wat al goed gaat en wat nóg beter zou kunnen. Dat doen we via een 1-op1 video-gesprek, want dat is wel zo verstandig nu. En daarvoor trekken we samen een uur uit. Alleen jij en ik. Geen anderen waarmee je die sessie moet delen. Zo heb ik alle tijd voor jou en je vragen. En dat is ook nét wat deze workshop Controle over Compositie zo fijn maakt. In deze workshop bespreken we de foto’s die je tijdens die oefeningen maakt ook echt samen na. En dat zorgt dat je écht inzicht krijgt in wat al goed gaat en waar je nog aan kunt werken.

WAT LEER JE?

Een goede foto trekt de aandacht naar de juiste plek. Je ziet meteen wat het onderwerp is, of welk verhaal wordt verteld. Een sterke compositie helpt daarbij. Na deze workshop weet je hoe je zo’n sterke compositie maakt en welke bouwstenen je daarvoor kunt gebruiken. Bouwstenen zoals vlakverdeling, lijnenspel, perspectief en de invloed van de achtergrond op je foto. Dat zijn geen regels om je daarna strikt aan te houden. Spelen met de bouwstenen helpt om je foto’s spannender en dynamischer te maken. Ze helpen om de aandacht van de kijker te vestigen op datgene wat jíj hem wilt laten zien. Want daar gaat het uiteindelijk om!

VOOR WIE?

De workshop Controle over Compositie is geschikt voor de beginnende en de al wat gevorderde fotograaf. Voorkennis over fotografie is niet nodig. Deelnemen kan met alle soorten camera’s.

fijn om te weten  

De online workshop Controle over Compositie kost € 39,95.

Dit bedrag is inclusief:
–  downloadbare theorie met 10 bouwstenen voor een sterke compositie;
–  downloadbare oefeningen;
–  1 uur 1-op-1 persoonlijke nabespreking van 20 foto’s via een video-gesprek.

Op de workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Je leest ze hier.

error: