Heb je behoefte aan wat afleiding in deze hectische tijd?

En heb je zin om lekker te fotograferen?

In en om het huis, of straks weer lekker buiten?

Wil je leren om foto’s te maken die ook écht de aandacht van de kijker trekken?

Volg dan nu mijn Online Workshop Compositie!

Blijf jij ook binnen nu? Ik vind het allemaal best heftig en dat is voor jou vast ook zo. Fotograferen kan juist in deze moeilijke tijden een heerlijke afleiding zijn. Dat weet ik als geen ander. Daarom heb ik alles op alles gezet om de handleiding van mijn workshop Compositie uit te schrijven. Zo kun je gewoon zelf aan de slag. In deze online workshop krijg je namelijk dezelfde theorie die de deelnemers van de workshop op locatie krijgen. Maar dan in compleet uitgeschreven vorm. Je krijgt ook dezelfde praktische opdrachten. Daarmee kun je namelijk prima zelf aan de slag. Op het moment dat het jou uitkomt. Dat kan binnen, of buiten als dat straks weer mag. En net als in de workshops op locatie bespreken we je foto’s ook na. Via een video-gesprek, want dat is wel zo verstandig nu. En ook nog eens heel fijne manier om alle tijd voor jou en en je vragen te kunnen nemen.

Ik bied deze online workshop tijdelijk aan. En wat goedkoper dan de workshops op locatie. Gewoon, omdat ik het leuk vind om je iets positiefs te bieden in deze toch al pittige tijd!

DE WORKSHOP COMPOSITIE

Herken je dit?

Je bent op pad met je camera en je ziet een mooi detail, een prachtig landschap of een pittoresk straatje. Geweldig! Je bent enthousiast en slaat lekker aan het fotograferen. Maar als je thuiskomt en naar je foto’s kijkt, zijn ze niet interessant. Niet voor jezelf, laat staan voor een ander. 

WAT leer je

Een goede foto houdt de aandacht van de kijker vast op de goede plek. Je ziet meteen wat het onderwerp van de foto is, of welk verhaal wordt verteld. Een goede compositie helpt daarbij. Na deze workshop weet je hoe je zo’n goede compositie maakt. Je leert welke bouwstenen je daarvoor kunt gebruiken. Bouwstenen zoals vlakverdeling, lijnenspel, perspectief en de invloed van de achtergrond op je foto. Dat zijn geen regels om je daarna strikt aan te houden. Spelen met de bouwstenen helpt om je foto’s spannender en dynamischer te maken. Ze helpen om de aandacht van de kijker te vestigen op datgene wat jíj hem wilt laten zien. Want daar gaat het uiteindelijk om! 

Voor wie? 

De workshop ‘Compositie’ is geschikt voor de beginnende en de al wat gevorderde fotograaf. Voorkennis over fotografie is niet nodig. Deelnemen kan met alle soorten camera’s

OPZET VAN DE online WORKSHOP

Na je aanmelding en betaling ontvang je een PDF-bestand met de compleet uitgeschreven theorie van de workshop Compositie, 
10 hoofdstukken met bouwstenen om een goede compositie te maken. Helder en praktijkgericht. Die theorie kun je downloaden en in alle rust thuis, zelfstandig doornemen. Op een moment dat het jou uitkomt. 

Zodra je klaar bent met de theorie laat je mij dat weten. Ik stuur je dan, ook weer digitaal, de opdrachten toe. Zo kun je direct oefenen met wat je hebt geleerd. Die opdrachten kun je binnen uitvoeren, of buiten als dat straks weer kan.

Als je klaar bent met oefenen, stuur je me een selectie van 10 foto’s. In een uur bespreken we samen je foto’s en ontvang je feedback van mij op je werk. Dat doen we via een videoverbinding, want dat is wel zo verstandig nu. En zo kunnen we ook echt alle tijd nemen om jouw foto’s te bespreken en je vragen te beantwoorden.

Na die nabespreking kun je, als je dat wilt, nog aansluiten in een besloten Facebook-groep.
Daarin kun je foto’s delen, krijg je inspiratie en tips en kun je vragen stellen (als je dat wilt).
 

 

fijn om te weten  

De online workshop compositie kost € 39,95

Dit bedrag is inclusief:
–  downloadbare theorie met 10 bouwstenen voor een sterke compositie;
–  downloadbare oefeningen;
–  1 uur 1-op-1 persoonlijke nabespreking van 10 foto’s via een Video-gesprek.
 

Op de workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Je leest ze hier.