Luiken aan een gebouw

Wat leuk dat je interesse hebt in een fotografieworkshop bij Jasja de Wit Fotografie!
Op dit moment kan ik even geen workshops geven en staat er dus ook niets gepland.
Maar als je mij even een berichtje stuurt via het contactformulier
of via info@jasjadewitfotografie.nl, dan hou ik je op de hoogte.

 

DE WORKSHOP COMPOSITIE

Herken je dit?

Je bent op pad met je camera en je ziet een mooi detail, een prachtig landschap of een pittoresk straatje. Geweldig! Je bent enthousiast en slaat lekker aan het fotograferen. Maar als je thuiskomt en naar je foto’s kijkt, zijn ze niet interessant. Niet voor jezelf, laat staan voor een ander. 

diT leer je

Een goede foto trekt de aandacht van de kijker naar de goede plek. Je ziet wat het onderwerp van de foto is of welk verhaal wordt verteld. Een goede compositie helpt daarbij. Na deze workshop weet je hoe je zo’n goede compositie maakt. Je leert welke bouwstenen je daarvoor kunt gebruiken. Bouwstenen zoals vlakverdeling, lijnenspel, perspectief en de invloed van de achtergrond op je foto. Dat zijn geen regels om je daarna strikt aan te houden. Spelen met de bouwstenen helpt om je foto’s spannender en dynamischer te maken. Ze helpen om de aandacht van de kijker te vestigen op datgene wat jíj hem wilt laten zien. Want daar gaat het uiteindelijk om! 

Voor wie? 

De workshop ‘Compositie’ is geschikt voor de beginnende en de al wat gevorderde fotograaf. Voorkennis over fotografie is niet nodig. Deelnemen kan met alle soorten camera’s

DE WORKSHOP DIAFRAGMA


Herken je dit? 

Je hebt een mooie fotocamera, maar hij komt maar niet van die automatische stand. Of je probeert hem wel zelf in te stellen, maar de theorie duizelt je. Toch wil je meer controle. Het liefst in overzichtelijke stappen. 

Dit leer je

Bij een portret of detailfoto zorgt een wazige, zachte achtergrond voor rust en sfeer. Voor landschappen en overzichtsfoto’s is het mooier als alles scherp is; van de elementen op de voorgrond tot die verder naar achteren. Met je camera op de automatische stand heb je hier geen controle over. De camera beslist en dat is jammer. Want je camera ‘kijkt’ anders dan jijzelf. Door zelf het diafragma van je camera in te stellen, krijg je meer mogelijkheden om de foto te maken die jij in gedachten hebt. Een detailfoto met een zachte achtergrond maak je met een andere diafragma instelling dan een landschapsfoto waarop alles scherp moet zijn. 

Ik leer je in deze workshop hoe het diafragma van je camera werkt. En ook wat je nog meer kunt doen om het effect van die instelling te versterken. Je krijgt ruimte om te oefenen en we bespreken je gemaakte foto’s na. Zo krijg je meer controle en vergroot je je creative mogelijkheden als fotograaf.

VOOR WIE?
Je bent al wat vertrouwd met je camera, maar weet nog niet weten hoe je hem handmatig in kunnen stellen. Of je hebt al wel geleerd hoe je je camera handmatig in kunt stellen, maar je wilt meer leren over het instellen van het diafragma.

Meedoen aan deze workshop kan als je camera een automatische diafragmavoorkeuze stand heeft (zoals A op Nikon en Av op Canon) of als je weet hoe je je camera zelfstandig handmatig in kunt stellen (zoals met de M stand op Nikon en Canon).

 

OPZET VAN DE WORKSHOPS OP LOCATIE

Elke workshop begint met een uurtje theorie. Helder en praktijkgericht, in een gemoedelijke sfeer en op een rustige plek.
Daarna gaan we naar buiten met de camera’s. Zo kun je direct oefenen met wat je hebt geleerd. En doordat we de gemaakte foto’s samen nabespreken, krijg je gerichte feedback.

Dit mag je verwachten

  • heldere theorie
  • een handige hand-out met de kernpunten uit de theorie
  • praktische oefeningen om de theorie direct toe te passen
  • een locatie met meer dan voldoende onderwerpen om te fotograferen
  • gezamenlijke nabespreking van de foto’s
  • inspiratie en enthousiasme
  • gemoedelijke sfeer en persoonlijke aandacht (normaal een groep van 3-7 personen, met de coronamaatrdegelen kleinere groepen)
  • een besloten Facebook-groep waarin je foto’s kunt delen, inspiratie en tips krijgt en vragen kunt stellen (als je dat wilt)

 

fijn om te weten  

Workshops Compositie en Diafragma op Hackfort:
Locatie: Brasserie de Keuken van Hackfort in Vorden
Duur 3 uur, van 9.30 u tot 12.30 u of van 13.30 u tot 16.30 u
Kosten: € 59,95, inclusief hand-out, koffie/thee bij de start en fris/sap bij de nabespreking.

Op de workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Je leest ze hier.

 

Ik vond het een hele fijne workshop. Alles was goed voorbereid. Heel duidelijk uitgelegd op een rustige manier. Erg prettig. Een hele mooie locatie. Ook genoeg “materiaal” om de theorieles in praktijk te kunnen brengen. De opdrachten waren heel duidelijk, waardoor ze goed uit te voeren waren.

Cristel (over de workshop Diafragma)

Hackfort is prachtig, voldoende mogelijkheden om mooie en verschillende foto’s te maken. Duidelijke opdrachten. Ook leuk om bij de nabespreking de verschillen tussen de foto’s te zien en te horen hoe het misschien beter had gekund. Een aanrader als fotografie je hobby gaat worden of al is.

Annette (over de workshop Compositie)

error: