Fotografie workshops

Wil je meer leren over fotografie, maar is zelfstudie echts niets voor jou?

Vind je luisteren en direct toepassen een prettige manier van leren?

Dan zijn mijn gemoedelijke, praktische workshops echt iets voor jou!

Ik vind het heerlijk om met mensen op pad te gaan en mijn passie voor fotografie te delen. Als deelnemers na een workshop vaker en met meer plezier fotograferen, dan is mijn missie geslaagd.

Dit najaar staan er weer mooie workshops op het programma. We zijn daarvoor weer te gast op landgoed Hackfort in Vorden. Een fijne locatie met inspiratie in overvloed.

Ook nu ga ik alleen met kleine groepen op pad. Want tijdens de workshops is persoonlijke aandacht belangrijk, net als een gemoedelijke sfeer. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je meer leert als je vragen kunt en durft te stellen. Ga je mee?

PROGRAMMA NAJAAR 2019

Zo ziet het programma voor dit najaar eruit:

HERFST OP ’t HACKFORT

 • Vrijdagochtend 27 september, compositie

 • Zondagochtend, 29 september, compositie

 • Vrijdagochtend 11 oktober, diafragma

 • Zondagochtend 13 oktober, diafragma

WaaR?

De workshops vinden plaats op landgoed Hackfort in Vorden. Dit landgoed van Natuurmonumenten is in elk jaargetijde prachtig en biedt je inspiratie in overvloed.

Opzet van de workshops

Elke workshop begint met een uurtje theorie. Helder en gericht op de praktijk. In een gemoedelijke sfeer en op een rustig plek. Daarna gaan we naar buiten met de camera’s. Zo kun je direct oefenen met wat je hebt geleerd. Doordat we de gemaakte foto’s gezamenlijk nabespreken, krijg je gerichte feedback.

Wat wil je leren?

Tijdens Herfst op ’t Hackfort kun je twee workshops volgen: compositie en diafragma.

Compositie
Maak je foto’s spannender en dynamischer met een goede compostie. Na deze workshop ken je de belangrijkste compositieregels. Natuurlijk niet om je daarna strikt aan die ‘regels’ te houden. Maar wel om de aandacht van de kijker te vestigen op het onderwerp van je foto. Hier lees je meer over de workshop compositie.

Diafragma
Deze workshop geeft je meer controle over je camera en daarmee over je foto’s. Je haalt camera van de automatische stand. Niet volledig, maar je zet een belangrijke stap: beheersing van het diafragma. Want met meer controle over die instellingen, heb je invloed op de foto die je maakt. Een detailfoto met een zachte achtergrond maak je met een ander diafragma instelling dan een landschapsfoto waarop alles scherp moet zijn. Hoe dat werkt? Ik help je graag op weg. Hier lees je meer over de workshop diafragma.

 

Dit mag je verwachten tijdens de workshops

 • heldere theorie
 • een handige hand-out met de kernpunten uit de theorie
 • praktische oefeningen om de theorie direct toe te passen
 • een locatie met meer dan voldoende onderwerpen om te fotograferen
 • gezamenlijke nabespreking van de foto’s
 • inspiratie en enthousiasme
 • gemoedelijke sfeer en persoonlijke aandacht (groep van 3-7 personen)
 • een besloten Facebook-groep waarin je foto’s kunt delen, inspiratie en tips krijgt en vragen kunt stellen (als je dat wilt)

 

Wat je verder nog moet weten

De workshops duren 3 uur. Ze beginnen om 9.30u en eindigen om 12.30u. 

We starten en eindigen de workshops in een gezellige horecagelegenheid op het landgoed: De Keuken van Hackfort.

De workshops kosten € 55,- per persoon. Deze prijs is inclusief hand-out, koffie/thee bij de start en fris/sap bij de nabespreking.

Op de workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Je leest ze hier.

Ik vond het een hele fijne workshop. Alles was goed voorbereid. Heel duidelijk uitgelegd op een rustige manier. Erg prettig. Een hele mooie locatie. Ook genoeg “materiaal” om de theorieles in praktijk te kunnen brengen. De opdrachten waren heel duidelijk, waardoor ze goed uit te voeren waren.

Cristel (over de workshop Diafragma)

Hackfort is prachtig, voldoende mogelijkheden om mooie en verschillende foto’s te maken. Duidelijke opdrachten. Ook leuk om bij de nabespreking de verschillen tussen de foto’s te zien en te horen hoe het misschien beter had gekund. Een aanrader als fotografie je hobby gaat worden of al is.

Annette (over de workshop Compositie)