Voor het eerst weer op pad voor een gezinsreportage 

Yeah, ik ben weer op pad geweest met mijn camera. Ik mocht een reportage maken bij Annet, Michiel, Izalot en Noralie. Mijn eerste Day in the Life in deze bijzondere tijd. Bijzonder natuurlijk omdat ik 1,5 meter afstand moest houden. Maar óók bijzonder omdat er binnenkort een kindje bij komt in dit gezin. Dat weet ik al sinds januari. We spraken toen af dat ik een reportage zou komen maken in de laatste weken van de zwangerschap. Een jaar na mijn eerste reportage van dit gezin. En vlak voordat ze voortaan met zijn vijven zouden zijn.

Maar toen stond ineens Corona voor de deur. Het werd spannend of onze afspraak door kon gaan. Maar gelukkig werden de regels op tijd iets soepeler. Bovendien woont het gezin op een mooi ruim erf in het buitengebied. Een prima plek om eens te kijken óf en hoe dat gaat: een familiereportage maken op afstand. En ik ben blij met het resultaat. Ik laat je dan ook graag zien dat het echt kan: mooie momenten vastleggen in deze gekke tijd.

Fotograferen op afstand

Eerlijk is eerlijk, vooraf was ik best een beetje zenuwachtig. Mijn camera kwam al weken nauwelijks uit mijn tas. Ik had mijn eigen gezin wel gefotografeerd, maar ik had niet meer gewerkt. Maar zodra ik het erf op stapte waren die kriebels weg. Want ondanks een begroeting op afstand, voelde het al snel weer vertrouwd. We kletsten even wat, ik pakte mijn camera en ging gewoon aan de slag. Voor ik het wist moest ik meelopen met Izalot om het kevertje te bekijken dat ze had gevonden. Ze vond het wel een beetje gek dat ik niet naast haar kwam zitten om te kijken. Die verdraaide 1,5 m ook… Maar toen Izalot merkte dat ik kever ook best van een afstandje kon vastleggen, was ze gerustgesteld. En ze wist ook al snel weer dat ik geen foto’s zou maken als ze ging poseren. Dat had ze goed onthouden van vorig jaar. Haar zusje Noralie moest even wennen dat ik er was, maar kwam ook al snel uit haar hangmat. Het werd een heerlijke voorjaarsmiddag: nagels lakken, cavia’s vertroetelen, ijsjes eten en relaxen in de hangmat. Toch heb ik zelf het meest genoten van de schmink-tekening die het gezin samen maakte op de prachtige buik van Annet. Zo leuk en liefdevol. Wat een mooie manier om je zwangerschap te eren!

Het kan dus best: familiefoto’s maken in deze tijd

Fijn om te merken dat ik met wat kleine aanpassingen nog steeds mooie foto’s kan maken; ook op 1,5 m afstand. Dank jullie wel Annet, Michiel, Izalot en Noralie voor de heerlijke middag en het warme welkom. Hopelijk is de reportage een waardevolle herinnering aan deze bijzondere tijd voor jullie gezin. Vier de tijd nog met zijn viertjes en heel veel geluk straks met zijn vijven!

error: