Een gezinsreportage is waardevol als je gaat verhuizen. Ik vertel je graag waarom en ik laat je met plezier een voorbeeld zien.

waardevolle herinneringen

Ik ben een keer of zeven verhuisd in mijn leven. De meeste huizen waarin ik heb gewoond kan ik mij nog goed voor de geest halen. Maar foto’s roepen toch altijd weer herinneringen op die weggezakt waren; herinneringen die ik niet zou willen missen. Helaas heb ik van veel huizen alleen foto’s die gemaakt zijn tijdens feest- en verjaardagen. Ik heb maar weinig foto’s van ons dagelijks leven daar. Dat is jammer, want mijn herinneringen daaraan vervagen sneller dan ik toen kon bedenken. En ik mis ze. Want dat dagelijks leven van toen is voor mij nu heel bijzonder. Had ik toen maar geweten wat ik nu wist, dan had ik meer én andere foto’s gemaakt.
 

ga je verhuizen? maak foto’s!
Juist omdat het alledaagse zo gewoon is, vergeten we het vaak vast te leggen. Dus ga je verhuizen? En heb je ook weinig beeld van jullie dagelijkse leven in het oude huis? Probeer dan tijd vrij te maken om die beelden alsnog te maken. Als jullie straks in jullie nieuwe huis woont, of in het huis weer daarna, zul je zeker blij zijn met de foto’s die je hebt gemaakt.

 

Of laat een gezinsreportage maken

Maar tijd vrijmaken om foto’s te maken is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Uit ervaring weet ik dat verhuizen een ontzettend drukke periode is: je moet je oude huis opruimen, netjes houden voor de verkoop, alles zorgvuldig inpakken en netjes achterlaten. En daarnaast moet je natuurlijk ook nog de verhuizing naar en inrichting van je nieuwe huis voorbereiden. Denk je dat je het maken van foto’s er daarom bij in zal schieten? Of vind je het -terecht!- jammer dat je zelf niet op de foto’s staat als jij ze maakt? Denk dan eens aan uitbesteden. Zo komen de foto’s er toch en staan jullie daar ook nog met zijn allen op. Ik help jullie graag.

Uitbesteden aan jasja de wit fotografie scheelt een hoop zorgen

We kiezen samen een geschikt moment om de reportage te maken. Op de dag van de reportage hoef je niets speciaals te doen. Het dagelijks leven is al bijzonder genoeg. Ook na die tijd heb je geen omkijken naar de reportage. Ik selecteer de mooiste beelden voor je en lever ze nabewerkt bij je af. Jullie kiezen je favorieten en daar maak ik – uiteraard in goed overleg- een prachtig album van. Wel zo fijn, want als het inpakken eenmaal begint en de voorbereidingen intensiever worden, heb je daar zelf echt geen energie meer voor.

Een day in the life reportage past perfect bij een verhuizing

Verhuisreportages maak ik in de vorm van een Day in the Life reportage. Daarbij regisseer ik niets en zet ik niets in scène. Dat geeft een prachtig beeld van je dagelijks leven in het huis waarin jullie nu nog wonen. Ik maak foto’s in en rond jullie huis, maar heb bijvoorbeeld ook aandacht voor  jullie favoriete speeltuin en voor de weg van school naar huis. Precies de beelden waar je straks mooie herinneringen mee op kunt halen.

 

voorbeeld van een verhuisreportage

Een gezinsreportage is waardevol als je gaat verhuizen. Daarom laat ik graag zien hoe zo’n reportage eruit ziet. De reportage die ik met jullie mag delen is die van Maaike, Gert en hun drie kinderen. Ik maakte een Day in the Life reportage van een halve dag in en rond hun ‘oude’ huis. Dat deed ik een paar maanden voor ze de sleutel van hun nieuwe huis zouden krijgen. Uiteraard vertel ik je ook welke rol de verhuizing speelde bij het maken van de beelden. Kijk je mee?

Een halve dag in en rond het oude huis van Maaike, Gert, Jenni, Pieter en Niek

De vertrouwde weg van school naar huis

We begonnen de reportage toen Maaike de kinderen, de tweeling Pieter en Niek en grote zus Jenni, uit school haalde. Het gezin verhuist namelijk binnen de wijk en de school blijft school na de verhuizing hetzelfde. Toch vond ik het belangrijk om de reportage hier te starten, want de weg naar huis verandert natuurlijk wel en die o zo vertrouwde voordeur ook!

Gezinsreportage: de weg van school naar huis.
Gezinsreportage: de weg van school naar huis.
Verhuizen: het oude naambordje
Verhuizen: bij de oude voordeur.

Thuis

Eenmaal thuis pakte Maaike de tassen uit. De kinderen gingen heerlijk hun eigen gang rond de salontafel, hun vaste plek in dit huis om lekker met Duplo te spelen en te tekenen…

… tot er even onenigheid was : “Mama, er heeft iemand op mijn tekening getekend!” Ik geloof dat ik weet wie hier de schuldige was…

Het verhuisbord in de tuin

Ook de vensterbank was in dit huis een fijne plek om aan te spelen, maar werd ook gebruikt als uitkijkpost… totdat Maaike ingreep natuurlijk. Door het verhuisbord van makelaar Flipse op de achtergrond, is de aanstaande verhuizing mooi zichtbaar in de reportage.

Naar het nieuwe huis

Maaike en Gert verhuizen naar een nieuwbouwhuis in dezelfde wijk. Maaike kan daardoor geregeld even kijken hoe de bouw vordert en dat deed ze ook op de dag van de reportage. Jenni bleef liever even alleen thuis, maar Pieter en Niek gingen graag mee. Zo kon ik onderweg mooi foto’s maken in de speeltuin waar de tweeling nu graag komt.

Struinen op de bouwplaats

Maar ook de bouwplaats bleek voor de tweeling een mooie plek om rond te banjeren: stapels stenen, zand en bouwhekken, heerlijk! Schuttingen stonden er nog niet, dus de jongens grepen hun kans om ook de tuinen van de nieuwe buren te verkennen.

Verhuizen: hekken genoeg om in te klimmen.
Verhuizen: struinen over de bouwplaats
Moeder neemt kinderen aan de hand mee door de nieuwe steeg

Oud en nieuw

Hoe mooi is dit: bijna hetzelfde beeld in de nieuwe straat en in de oude straat…

Een koekje en relaxen…

Weer thuis was het tijd voor een koekje en even relaxen. Kun jij je kinderen ook zo uittekenen? Doen! Want hoewel je denkt dat je dit nooit zult vergeten, weten we allemaal dat je nu eenmaal niet alles kunt onthouden. Waardevolle momenten dus om vast te leggen!

Vertrouwd uitzicht tijdens het koken

Vanuit de keuken heeft Maaike zicht op de tuin met trampoline. Zo kan zij de kinderen zien tijdens het spelen, maar zij hun moeder ook. De kinderen weten precies wanneer er wat te halen valt tijdens het koken…

Vanuit de keuken heeft Maaike mooi zicht op de tuin
Meisje pikt pasgemakken spekjes van een bord tijdens het koken

Aan tafel!

Zodra Gert thuis kwam, ging het gezin aan tafel. Mooie kans voor mij om iedereen vast te leggen tijdens dit vaste moment samen. En zo herkenbaar hoe de kleintjes gluurden tijdens het bidden…

Even spieken tijdens het bidden
Gezin aan de eettafel

Bedtijd

Natuurlijk maakte ik ook beelden van de vertrouwde avondrituelen van de kinderen. We begonnen met de tweeling: samen douchen, afdrogen, aankleden en haren kammen, optillen tot het plafond, knuffelen en een liedje zingen voor het slapengaan…

Tweeling op de commode na het douchen.
Natuurlijk tilt Gert de jongens op tot aan het plafond.
Nog even een liedje voor het slapen gaan
De jongens slapen nu nog naast elkaar. Mooi om dat vast te leggen, want ze krijgen in het nieuwe huis elk een eigen kamer!
Nog even gek doen voor het slapengaan...
Natuurlijk tilt Gert de jongens op tot aan het plafond.
Nog even een liedje voor het slapen gaan

En daarna was het tijd voor Jenni’s avondritueel. Jenni doucht lekker zelf en heeft geen hulp nodig bij het afdrogen, maar Maaike doet wel haar haren. Dat gebeurt op de trap, dat is vaste prik. Zou dat in het nieuwe huis ook zo gaan? Daarna was het tijd om lekker samen te lezen en ook Jenni’s dag af te sluiten met lekkere knuffel…

Dat vaste plekje op de trap om makkelijk een staartje te maken.
Natuurlijk tilt Gert de jongens op tot aan het plafond.

En daarmee kwam een einde aan deze verhuisreportage. Nadat ik de beelden had opgeleverd kwam er bijna per ommegaande een appje van Maaike: “Supergave foto’s!!”. Een fijn uitgangspunt om straks een mooi album voor ze te gaan maken.

Lieve Maaike, Gert, Jenni, Pieter en Niek: succes met de verhuizing en veel geluk in jullie nieuwe huis!

Hebben jullie verhuisplannen?

Een gezinsreportage is waardevol als je gaat verhuizen.
Neem gewoon eens contact met me op.
Dan bespreken we de mogelijkheden.
Ik zie jullie graag!

error: