de Workshop Compositie

Herken je dit? Tijdens het fotograferen zie je een mooi detail, een mooi landschap of een mooi straatje. Geweldig is het! Maar als je thuiskomt en naar de foto kijkt is hij druk en niet interessant. Je ziet van alles, maar niet wat zo je aandacht trok toen je aan het fotograferen was.

Vaak komt dit doordat je bij het maken van de foto niet hebt gedacht over hoe je het best de aandacht op je onderwerp kon vestigen. Een van de methoden om dat wel te doen is het kiezen van een goede compositie. Een andere manier van kijken, die begint bij jou als fotograaf.

 

dit leer je in de workshop compositie

Na deze workshop weet je hoe je een foto met een goede compositie maakt. Je krijgt zicht op de invloed van vlakverdeling, lijnenspel, camera-standpunten en andere compositieregels. Natuurlijk ga je ook oefenen en we bespreken de gemaakte foto’s samen na. Natuurlijk niet om je daarna strikt aan die ‘regels’ te moeten houden. Maar een goede compositie helpt wel om je foto’s spannender en dynamischer te maken. En om de aandacht van de kijker te vestigen op wat jíj hem wilt laten zien. Want daar gaat het uiteindelijk om!

 

Hetzelfde bankje,

dezelfde persoon…

verschillende composities…

Hoe zou jij deze foto maken?

 

 

 

Voor wie?

De workshop met het thema ‘Compositie’ is geschikt voor de beginnende en de gevorderde fotograaf. Voorkennis over fotografie is niet nodig. Deelnemen kan met alle soorten camera’s (óók met mobiele telefoons).

Waar kun je deze workshop volgen?

In het najaar van 2019 geef deze ik workshop op landgoed Hackfort in Vorden.

  

WAT JE VERDER NOG MOET WETEN

De workshops op Hackfort in Vorden duren 3 uur. We starten en eindigen we de workshops in een gezellige horecagelegenheid. 

Alle workshops kosten € 55,- per persoon. Deze prijs is inclusief hand-out, koffie/thee bij de start en fris/sap bij de nabespreking.

Op de workshops zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Je leest ze hier.

 

error: